Σιθωνία

Το ξενοδοχείο Porto Koufo βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία. Η Σιθωνία είναι χερσόνησος του νομού Χαλκιδικής και αποτελεί την λεγόμενη μεσαία χερσόνησο από τις τρεις του νομού. Η χερσόνησος της Σιθωνίας χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο και τις οργανωμένες ή απομονωμένες παραλίες της, καθώς και δάση πεύκου που χαρακτηρίζουν το τοπίο της.

Τοποθεσία

Κατά την παραμονή σας στην Σιθωνία θα είστε σε θέση να θαυμάσετε τα μαγευτικά τοπία και την εκπληκτική αρχιτεκτονική που διαθέτουν τα σπίτια. Η Σιθωνία φημίζεται για τις καταγάλανες παραλίες της αλλά και την ηρεμία που προσφέρει στον επισκέπτη της. Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα που μπορεί κανείς να θαυμάσει στη Σιθωνία είναι η αρχαία πόλη της Τορώνης και ο ναός του Αγίου Αθανασίου στη Συκιά που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.

Τοποθεσία

Το Πόρτο Κουφό, το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας θεωρείται από τους καλύτερους ψαρότοπους της περιοχής. Νότια, από την έξοδο του λιμανιού βρίσκονται τα Καρτάλια, το νοτιότερο άκρο της Σιθωνίας, μια εντυπωσιακή περιοχή που μαγεύει τον επισκέπτη, με βραχώδεις απόκρυμνες ακτές. Στα 18 χλμ βρίσκεται το casino Πόρτο Καρράς και ο Νέος Μαρμαράς όπου μπορεί να προσφέρει ανεπανάληπτες νυχτερινές εξορμήσεις.

Η απόσταση από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκη είναι 140 χλμ. Το πλησιέστερο κέντρο υγείας απέχει 30 χλμ και το γενικό νοσοκομείο Πολυγύρου 60 χλμ. Γενικά, κανένας επισκέπτης δεν θα μείνει παραπονεμένος από τις ομορφιές της Σιθωνίας αλλά και την πληθώρα επιλογών που του προσφέρει.

HOTEL PORTO KOUFO Ξενοδοχείο Χαλκιδική